Μνημόσυνα και καύση νεκρών, οι υπηρεσίες με το μεγαλύτερο κόστος!

Ο θάνατος είναι φυσικό ακόλουθο της ζωής αλλά για τον σύγχρονο άνθρωπο του 2014 είναι κάτι δυσβάστακτο όχι τόσο γιατί δεν μπορεί να ξεπεράσει την απώλεια και την ψυχική φθορά αλλά γιατί η οικονομική επιβάρυνση που υπάρχει για πολύ συγκεκριμένες υπηρεσίες είναι τόσο μεγάλη που μπορεί ακόμη να οδηγήσει τον άμοιρο συγγενή να πάρει ακόμη και δάνειο για την αποπληρωμή της νεκρώσιμης τελετής αλλά και όλων των άλλων τελετών που έπονται αυτής!

Τα μνημόσυνα είναι τελετές που συναντούν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την Ελληνική παράδοση. Η Σύγχρονη Ορθόδοξη εκκλησία όμως, βρήκε σε αυτό το έθιμο την ευκαιρία για κερδοφορία αφού η τελετή αυτή δεν τελείται μόνο τρεις μέρες και σαράντα μέρες μετά τον θάνατο αλλά ακόμη και χρόνια μετά!

Εδώ και χρόνια τα μνημόσυνα τελούνται ακόμη και μετά από τρείς μήνες, μετά από ένα χρόνο αλλά και μετά από τρία χρόνια! Οι περισσότεροι συγγενείς που επιθυμούν να αποδώσουν στην άνθρωπό τους την τιμή που του αξίζει, ενώ δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν, θα επιδιώξουν να πραγματοποιήσουν και να οργανώσουν μνημόσυνα μέχρι και τρία χρόνια μετά το θάνατο του συγγενούς, ενώ σύμφωνα με την παράδοση τα καθιερωμένα μνημόσυνα είναι μετά από τρεις και 40 μέρες αντίστοιχα!

Η μακαβριότητα όμως του να μην σε αφήνει η όλη διαδικασία να ξεπεράσεις τον θάνατο του δικού σου ανθρώπου, συναντά μια ακόμη πιο απαράδεκτη ταλαιπωρία στο ζήτημα που αποτελεί ταμπού για την Ελληνική Εκκλησία: Την καύση νεκρών!

22gr-thumb-large

 

Ενώ η καύση νεκρών έχει νομιμοποιηθεί από το κράτος ήδη από την δεκαετία του 90 και από το 2006 περίπου έχει ψηφιστεί η δημιουργία κέντρων αποτέφρωσης, την διαδικασία φαίνεται να παρακωλύουν οι τοπικές ενορίες!

Οι συγγενείς των ανθρώπων που θέλησαν να αποτεφρωθούν αντί να ταφούν, για να ολοκληρώσουν τις επιθυμίες των αγαπημένων τους χρειάζεται να πληρώνουν πάνω από 5.000 ευρώ ώστε να στείλουν την σωρό στο πλησιέστερο κρεματόριο που βρίσκεται στην Βουλγαρία!

Μάθετε περισσότερα για την καύση νεκτών στην Ελλάδα, κάνοντας κλικ εδώ.

Πώς να βοηθήσετε ένα ασθενή με Αλτσχάιμερ

ImageGen.ashxΈνας στους 3 υπερήλικες πάσχει από γεροντική άνια. Η πιο γνωστή μορφή της είναι η νόσος του Αλτσχάιμερ. Τα ποσοστά ξεκινάνε από ένα 10% στα 65 για να φτάσουν 50% στην ηλικία των 95.

Το κυριότερο σύμπτωμα αυτής της νόσου είναι η μείωση των νοητικών ικανοτήτων του πάσχοντα. Αυτό δεν γίνεται απότομα αλλά σταδιακά καθώς το κεντρικό αρχείο της μνήμης του εγκεφάλου καταστρέφεται με αποτέλεσμα ο ασθενής να μην έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει ακόμα και απλές πράξεις.

Τα άτομα με τη συγκεκριμένη νόσο εξαρτώνται από τα άτομα του περιβάλλοντός τους σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Πως όμως μπορούμε να βοηθήσουμε ένα άτομο το οποίο πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ;

  1. Αφιερώστε στο ασθενή κάποιο απ-ό το χρόνο σας. Είναι κάτι το οποίο το έχει πραγματικά ανάγκη.
  2. Φροντίστε να συνοδεύεται από κάποιον στις εξόδους του. Καλό είναι να πηγαίνει ένα περίπατο σε καθημερινή βάση καθώς αυτό περιορίζει την διάθεση του να περιπλανηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  3. Έχετε πάντα την εξώπορτα κλειδωμένη καθώς οι ασθενείς με αλτσχάιμερ πολλές φορές προσπαθούν να βγουν έξω μόνοι τους με αποτέλεσμα να χάνονται.
  4. Φροντίστε στο χώρο που μένετε να μην γίνονται δραστικές αλλαγές καθώς αυτό είναι κάτι που τον αποσυντονίζει.
  5. Βεβαιωθείτε ότι έχει πάνω του κάτι ,το οποίο αναγράφει όλα τα στοιχεία του.

 

 

Πακέτα για μνημόσυνα και άλλες υπηρεσίες που προσφέρουν τα γραφεία τελετών

Ο θάνατος είναι φυσική εξέλιξη της ζωής και κάποια στιγμή της ζωής μας όλοι μας ακούσαμε και παραβρεθήκαμε σε μια κηδεία ή σε κάποιο μνημόσυνο.

Ξέρουμε λίγο πολύ τις τελετές και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα γραφεία κηδειών αλλά ο ανταγωνισμός δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο αυτόν τον κλάδο αφού παρατηρούμε περίεργες υπηρεσίες στα διαφημιστικά φυλλάδια των επιχειρήσεων αυτών που μας κινούν την περιέργεια και μπορεί να έχουν κωμικοτραγικό περιεχόμενο…

Τα μνημόσυνα είναι η κλασική υπηρεσία που προσφέρουν όλα τα γραφεία τελετών και επιτελούνται μετά την ταφή του νεκρού. Πρόσφατά όμως ενός είδους προσφορά κάνει την εμφάνισή της, με τα γραφεία να κάνουν πακέτα μνημόσυνων! Τι εννοούμε; Για όσους δεν γνωρίζουν το μνημόσυνο γίνεται 3 ημέρες μετά τον θάνατο αλλά δεν σταματούν εκεί οι επιταγές της παράδοσης…

mnimosino

Μετά από 40 μέρες αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται αλλά το ίδιο συμβαίνει και στους 6 μήνες αλλά και στα 3 χρόνια! Οι επιχειρηματίες του κλάδου διαβλέποντας τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελληνοχριστιανική παράδοση υπόσχονται τον πλήρη στολισμό και την παράθεση γεύματος μετά τον θάνατο και κάνουν μισοτιμής τα επόμενα μνημόσυνα ή ακόμη και προσφέρουν δωρεάν την τελετή που γίνεται ύστερα από 3 χρόνια.

1bcbd75b07cd7cb2a8e987c31b4f19e4_XL

 

Αν αυτό σας ακούγεται περίεργο τότε η υπηρεσία που ακολουθεί θα σας κινήσει ακόμη περισσότερο την περιέργεια αφού πριν από λίγους μήνες, ένα από τα γνωστότερα γραφεία τελετών στην Θεσσαλονίκη ανέφερε επίσημα ότι διοργανώνει κηδείες με την επιπλέον δυνατότητα να γίνονται live-streaming, προκειμένου οι συγγενείς από το εξωτερικό να μπορούν να παραβρίσκονται έστω με τον τρόπο τους ή με τα μέσα που διαθέτουν στην τελετή και να μπορούν να πουν το τελευταίο τους αντίο.

Elizabeth Hurley Engagement ring

Για το τέλος έμεινε μια είδηση που έρχεται από το εξωτερικό σύμφωνα με την οποία μεγάλο γραφείο τελετών, χρησιμοποιεί την στάχτη του μακαρίτη από την αποτέφρωση για να κατασκευάσει μαύρο διαμάντι!

4 αρχαιολογικοί χώροι που πρέπει να δείτε

Νικόπολη

nikopolis

 

Η πόλη της Ηπείρου (στην Πρέβεζα) που ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους και σήμερα είναι η μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδας. Συγκεκριμένα ο Οκταβιανός Αύγουστος μετά την νίκη του στο Άκτιο για να τιμήσει τους Θεούς. Στις μέρες μας θεωρείται αρχαιολογική περιοχή. Με το φτάνεις στη πύλη και αντικρύζεις το θέαμα, μένεις με το στόμα ανοιχτό. Η ομορφιά της είναι αξεπέραστη. Γίνονται συνέχεια εργασίες αναστήλωσης και περισσότερο διατήρησης, ειδικά στην κεντρική πύλη, τα τείχη και στο στάδιο.

Αρχαία Μεσσήνη

Αρχαία Μεσσήνη  Πριν και μετά~162481-290-1(1)

 

Η αρχαία πόλη που ακόμα και σήμερα έχει να προσφέρει δέος, όταν βρίσκεσαι εκεί. Δεν διαθέτει μόνο ιερά και ναούς, αλλά και οικοδομήματα επιβλητικά. Αυτό που σε κερδίζει παράλληλα με το όλο μέρος είναι και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Βρίσκεται σε ένα καταπράσινο μέρος, ειδυλλιακό αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να διασχίσει την κεντρική πόλη με αυτοκίνητο. Την πόλη τη έχτισε ο Επαμεινώνδας μετά την νίκη του ενάντια των Σπαρτιατών.

Αρχαία Στάγειρα

Η πόλη που γεννήθηκε και αργότερα εγκατέλειψε ο Αριστοτέλης για να έρθει στην Αθήνα. Ο οικισμός που απλώνονται είναι η Ολυμπιάδα, η οποία σύμφωνα με τους Αρχαίους ερευνητές πήρε το όνομά της από την μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η πόλη ιδρύθηκε από Ίωνες κατοίκους της νήσου Άνδρου γύρω στο 665 π.Χ. Η πρώιμη κλασική οχύρωση, η ακρόπολη, οι κλασικές ελληνιστικές οικίες, αλλά και τα απομεινάρια από ότι απέμεινε, είναι εκεί επιβλητικά και ζωντανά για να σας θυμίσουν και τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο και την χαμένη ιστορία που όμως επαναλαμβάνεται.

Αρχαία Μαντίνεια

DSC0.dpp..159

 

Η αρχαία πόλη δεν απέχει πολύ από την Τρίπολη και η μαγευτική θεά της θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Από τις σπουδαιότερες πόλεις, σε ένα σημείο με τεράστιο ενδιαφέρον και ιστορία. Η ανασύσταση της πόλης έγινε από τον Επαμεινώνδα το 370 π.Χ. Τα μνημεία που δεν πρέπει να χάσετε είναι το αρχαίο θέατρο, η αρχαία αγορά, τα λουτρά και η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής απέναντί τους.

3 πράγματα που μπορούν να ανανεώσουν το σαλόνι σας

Το σαλόνι είναι ο χώρος υποδοχής των καλεσμένων και ο πρώτος χώρος που μαρτυρά την αισθητική του ιδιοκτήτη αλλά και το προσωπικό του στυλ. Αν νιώθετε ότι θέλετε να ανανεώσετε λίγο τον χώρο σας χωρίς όμως να καταξοδευτείτε υπάρχουν 3 πολύ βασικά αντικείμενα για να πετύχετε κάτι τέτοιο!

Τα μαξιλάρια

Είναι το αντικείμενα που δίνουν χρώμα άμεσα στον χώρο σας και τον καθιστούν μοντέρνο και πρωτότυπο. Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να τα βρείτε οπουδήποτε, διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων και μπορείτε να τα βρείτε στις χαμηλότερες τιμές!

sinthesi_1_diakosmisi_copy

 

Επιλέξτε πρωτότυπα χρωματιστά μαξιλάρια αλλά φροντίστε να ταιριάζουν χρωματικά με τον χώρο και κυρίως με το χρώμα του καναπέ!

Το τραπεζάκι του σαλονιού

TRAPEZAKI-3-TRREF2

 

Είναι ένα έπιπλο που είναι ιδιαίτερα οικονομικό και εξυπηρετεί και τις λειτουργικές σας ανάγκες στο σαλόνι. Εφόσον φροντίσατε την ευρύτερη διακόσμηση του χώρου όταν πρωτο-αγοράσατε έπιπλα για το σπίτι γιατί να μην την ολοκληρώσετε με ένα πρωτότυπο και ανδιαφέρουσας αισθητικής τραπεζάκι; Αλλάξτε το τραπεζάκι του σαλονιού και δείτε τον χώρο να ανανεώνεται άμεσα

Η ταπετσαρία

tapetsaries_toixou_as_creation_-_be_happy864314_1

 

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα ολόκληρο ρολό καθώς δεν θα χρειαστείτε παραπάνω επιφάνεια από λίγα μόνο μέτρα για να κοσμήσετε τον έναν τοίχο του σαλονιού. Επιλέξτε ένα πρωτότυπο χρώμα ή σχέδιο ταπετσαρίας που θα ταιριάζει με τα επιτοίχια χρώματα και την διακόσμηση. Προσφέρει στον χώρο σας ποικιλία και χαρακτήρα και τον καθιστά πρωτότυπο.

Με αυτές τις αγορές έχετε επιτύχει την επιθυμητή ανανέωση έχοντας ξοδέψει λιγότερο από 150 ευρώ!